Glascoating voor je auto

Glascoating voor je auto

april 9, 2021 0 Door admin

Een auto kan helaas snel beschadigen. Wanneer je gaat rijden, dan kunnen kleine beschadigingen optreden. Veel kan invloed hebben op de lak van je auto. Denk aan steentjes die tegen de auto aankomen. Zelfs wanneer je de auto geparkeerd hebt staan, kunnen boomsappen en hardnekkig vogelpoep je lak beschadigen. Met een glascoating kun je de lak van je auto beschermen. Als je naast een nieuw glascoating eerst je auto grondig wilt laten reinigen dan kun je een auto detailing afspraak inplannen. 

Voordelen van een glascoating

Een glascoating op de auto heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is dat een glascoating de auto een goede basisbescherming geeft. Hierdoor is de lak van de auto beter beschermd tegen vele invloeden. Denk aan weersinvloeden die je lak kunnen beschadigen zoals vuil en pekel. Invloed van zonlicht kan ook invloed hebben op de lak. De kleur van de auto kan valer worden door een grote blootstelling aan zonlicht. Met een glascoating kun je de conditie van de lak zeker 5 tot 10 jaar in een goede conditie houden. 

De beschermende functie

Een glascoating kan dus de lak beschermen tegen verschillende invloeden. Denk aan kleine beschadigingen en weersinvloeden. Beschadigingen die door de wasstraat kunnen ontstaan, door steentjes op de weg of laaghangende takken komen niet door de glascoating heen. Hierdoor blijft je lak langer in een goede conditie. Regen, vuil en zure boomsappen zullen tevens niet in de lak bijten door de coating.

Auto detailing 

Om je auto goed te onderhouden is het zeker fijn om eens in de zoveel tijd de auto grondig te laten reinigen. De buitenkant goed onderhouden voorkomt dat vuil aan de auto gaat hechten en lastiger schoon te maken is. Je voorkomt hierdoor vale plekken en krassen. Daarbij verklein je de kans op roest door de buitenkant en onderkant grondig schoon te maken. De binnenkant onderhouden is daarbij wel zo prettig. Je houdt de auto heerlijk fris. Je kan vlekken en de kenmerkende nare auto geur met een stoombeurt laten verwijderen.