APK

APK

maart 29, 2021 0 Door admin

Elke auto die wat ouder is, ontkomt haast niet aan een APK (algemene periodieke keuring) Deze keuring is een garantie dat de auto binnen de wetten die er gesteld worden aan de kwaliteit van de auto, de uitstoot van de uitlaatgassen en de veiligheid past en hierdoor geen gevaar is op de weg voor de bestuurder of voor een ander. Veel mensen denken dat de APK ook iets zegt over het onderhoud aan de auto zelf. Maar dat is niet waar. De APK kijkt alleen maar naar de kritieke onderdelen die van belang zijn voor de veiligheid en het milieu.

Wanneer keuren?

Een veelgehoorde opvatting is dat de datum waarop de APK verloopt ook daadwerkelijk de datum is dat de APK moet plaats vinden. Niets is echter minder waard. Voorafgaand aan de datum kan je de auto al laten keuren. De periode waarop de APK weer geldig is gaat dan in op de datum dat de vorige APK zou aflopen. Daarnaast brengt het keuren op het laatste moment een risico met zich mee. Als je voertuig niet meer goedgekeurd is, mag je nog wel rijden tot aan de datum waarop de APK geldig was. Hierdoor creëer je voor jezelf meer tijd en ruimte om de eventuele reparaties of misschien wel een andere wagen aan te schaffen uit te voeren.

Bij wie keuren?

Als je zoekt naar APK Terneuzen om een voorbeeld te noemen dan krijg je een overzicht van verschillende garages in die regio. Wat belangrijk is bij het bepalen van je keuze is dan de vraag of iemand zelf de APK mag uitvoeren of dat de garage het moet laten doen. De APK staat voor een bepaalde kwaliteit en niet elke garage mag dit doen. Er zijn bepaalde eisen die voor een garage van toepassing zijn voor je de APK mag uitvoeren en de auto voor een periode als veilig te bestempelen en deze wagen in het verkeer toe te laten.