Alles wat je moet weten over subwoofers auto

Alles wat je moet weten over subwoofers auto

maart 11, 2021 0 Door admin

Inderdaad, de subwoofers auto is meer en meer populair onder de liefhebbers van geluid. Het is een apparaat dat in staat is de lage tonen met een frequentie hoger dan 120 HZ te herstellen. Het stelt je in staat de bandbreedte van jouw systeem aan de onderkant van het spectrum sterk te versterken, een versterking die zonder dit instrument onmogelijk te verkrijgen is, zelfs met goede kolomluidsprekers, omdat het gebruik van een woofer vereist is. Dankzij de automatische subwoofer wordt luisteren naar muziek een plezier. Bovendien kan je er de versterkers van jouw – homecinema- en hifi-systeem mee verlichten.

Een voorbeeld van een subwoofer

Er is een veelheid aan subwoofers auto, waaronder de gesloten box die nog steeds subwoofer wordt genoemd en die in een volledig waterdichte kist wordt geschroefd. Dit is degene die de beste akoestische kwaliteit biedt. Het is ook het minst veeleisend in volume. De lucht wordt echter alleen door de luidspreker in trilling gebracht, en de energie van de tegengolf wordt geabsorbeerd in het absorberende materiaal. Deze methode wordt al snel duur en omslachtig. Het is namelijk noodzakelijk een luidspreker met een grote diameter en van goede kwaliteit te gebruiken, indien men bij hoog volume een laag geluid zonder vervormingen wil weergeven.   

Hoe moet je kiezen?

Er zijn verschillende soorten subwoofers auto op de markt. Het is verstandiger een subwoofer te kiezen met een grotere luidspreker dan de hoofdluidsprekers. Je moet rekening houden met de basis. Macht is belangrijk. Dit is een veel voorkomend element in elke audio-installatie, het vermogen is een belangrijk element om rekening mee te houden. Dit wordt uitgedrukt in Watts RMS (Root Mean Square) en het is de enige goede en ware maatstaf om in gedachten te houden.